Pedagojik Eğitimimiz, annelerin veya anne olma adaylarının eğitim ve öğretim verebilmesi için alması gereken bir eğitim. Çocuk ve eğitim yan yana geldiğinde ortaya çıkan bir diğer kavram pedagojidir. Çocuklar gibi narin varlıklara yapılan eğitim ve öğretim pedagojik olarak doğru olmadığında psikolojik olarak yaralanmış çocuklar ortaya çıkabilmektedir.
Çocuklara verilecek iyi bir din eğitimi için, derin dini bilgiye sahip olmak ya da çocukları seviyor olmak yeterli değildir. Aynı zamanda çocuk dünyasını iyi tanımak, çocuk gelişim dönemlerini bilmek, çocuk düşüncesinin nasıl seyrettiği ve temel eğitim yöntemleri hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Aksi takdirde din eğitimi vermeye çalışırken dine uzak çocuklar yetiştirmek mümkündür.
Çocuklarda din eğitimi konusu, oldukça geniş ve derin bir konudur. Din, o kadar çok inancı, yaşama biçimini, davranış kalıplarını içermektedir ki, her birisinin çocuğa nasıl anlatılacağı başlı başına bir çalışma gerektirir. “Kur’ân hangi yaşta, nasıl öğretilmelidir?”, “Allah çocuklara nasıl anlatılmalıdır?”, “Melekler konusunu nasıl ele almak gerekir?”, “Dua ezberine ne zaman başlamak gerekir?”, “Çocuk ne zaman oruca alıştırılmalıdır?”, “Kurban çocuğa nasıl açıklanmalıdır?”, “Ölüm haberi çocuğa nasıl verilmelidir?”, “Cennet ve cehennemden ne zaman, nasıl bahsedilmelidir?”, “Hafızlık için en uygun yaş kaçtır?” gibi çok fazla soru vardır. Her bir din rüknüne, ibadete, iman esasına yönelik ayrı bir çalışma yapmak mümkündür ve bizce gereklidir. Ancak derneğimiz çocukların psikolojik sağlığı konusunda çalışan bir kurumdur ve alan uzmanlarından oluşmaktadır. “Din eğitiminin içeriği hangi yaşta ne olmalıdır?” ve daha nice soruya seminerlerimizde ve eğitimlerimizde cevap verilmektedir.
Bunu yaparken ilke olarak nebevi metodu benimsediğimizi bildiririz.
Son yorumlar